Reisinformatie

Visum

 

Als je korter dan 15 dagen blijft heb je voor Dahab geen Egyptisch visum nodig. Een klein visum volstaat en het is gratis. Het heet een ‘Sinai-only’ permit en dit kun je gewoon bij de douane krijgen als je daarom vraagt. Met dit kleine visum mag je tussen Sharm el Sheikh en Taba reizen (grens Israel) en een bezoek brengen aan het St. Katherina Klooster.

 

Mocht je willen bootduiken bij Ras Mohammed of de Thistlegorm, een safari willen maken van 3 dagen of langer of een bezoek willen brengen aan Cairo of een andere plaats in Egypte, dan heb je een visum voor heel Egypte nodig, een groot visum. Dit visum kun je kopen in één van de vele wisselkantoortjes voor de douane. De kosten zijn 15 Dollar, het is ook mogelijk in Euro’s te betalen.

 

WeerDahab heeft een woestijnklimaat, dit betekent een hete, droge zomer en een relatief koele winter. De zomer is nog steeds een redelijk aangename periode vanwege de lage vochtigheidsgraad en de wind die hier in Dahab bijna altijd waait. De beste periodes zijn van maart t/m mei en van september t/m november. Houd er in de winter (december t/m februari) rekening mee dat het ‘s avonds sterk afkoelt. Aanbevolen wordt dan ook warme kleding in deze periode mee te nemen.

 

Dahab

Jan

Feb

Mar

Apr

May

June

July

Aug

Sep

Oct

Nov

Dec

Max

22.8

24.6

23.9

28.1

31.8

36.2

37.4

37.1

33.2

30.0

26.7

21.9

Min

12.2

12.5

12.2

16.7

23.0

25.0

26.0

25.8

25.1

21.2

17.6

14.7

Water

21

20

21

22

24

25

26

28

29

27

25

23

 

Gezondheid

 

In Dahab is de hygiëne over het algemeen goed. Toch wordt aangeraden om de gebruikelijke hygiënetips op te volgen, bijvoorbeeld: niet uit de kraan drinken, ijs en ijsblokjes vermijden, rauwe groenten en fruit alleen na grondige reiniging nuttigen. Duiken en de hitte ontrekken veel vocht aan je lichaam, drink tenminste 3 liter water per dag en in de zomer zelfs 5 liter om uitdroging te voorkomen.

 

De zon kan erg sterk zijn, hoofdbedekking en zonnebrandmiddel zijn dan ook een must. Voor informatie over inentingen is er een handige website: www.travelclinic.com of informeer bij je plaatselijke GGD. Een algemeen inentingsadvies voor Egypte is DTP, Hepatitus A en Buiktyfus bij een verblijf langer dan drie maanden. Dahab beschikt over voldoende medische faciliteiten zoals een kliniek, twee decompressiekamers, een tandarts en vele apotheken. Het dichtstbijzijnde internationale ziekenhuis ligt in Sharm el Sheikh.

 

Geldzaken

 

In Dahab zijn er verschillende PIN-automaten. Het komt wel eens voor dat er eentje niet werkt, maar dan is er verderop altijd nog wel een andere die wel werkt. Je kunt ook cash geld wisselen bij de bank, dit is vaak tegen een minder gunstige wisselkoers. Creditcards worden soms geaccepteerd, maar in de meeste restaurants en winkeltjes is het het makkelijkste om contant te betalen.

 

Als je tevreden bent over de service in een restaurant of van het hotelpersoneel, dan is het gebruikelijk een klein bedrag achter te laten als fooi. In souvenirwinkeltjes is het heel gebruikelijk om af te dingen, dit is zelfs een onderdeel van de Arabische cultuur.